torsdag 31 januari 2013

LCHF




Jag gillar LCHF- maten! Jag är en godisgris av rang så allt eller inget gäller för min del. Och det går hyffsat! Jag bestämmer mig för att fika eller äta något med kolhydrater ibland. Ibland är det gott och vid andra tillfällen kunde det ha kvittat i efterhand. När sockret väl är avvant blir tårtor och godis vidrigt sött. Och eftersom man får äta vaniljpulver, nötter, grädde och mörk choklad fixar jag efterrätterna också! 

Jag gillar kött och sallad. Men jag har också provat många nya recept och hittat på flera egna där grönsaker är basen istället för ris, potatis eller pasta. Att riva blomkålsris till exempel. Eller att byta ut lasagneplattor mot zucchini. Ovan ser ni "knäckebröd" på nötter, frön och kärnor. Och världens enklaste cheesecake med grädde, Philadelphiaost och vaniljpulver på en bädd av rostade nötter och mandlar. Att man får äta ost är ofta räddningen. Det gör det mesta godare inte minst när spenat, broccoli och tomater är inblandade! Jag har käkat LCHF sedan i slutet på augusti men med ett två månader långt uppehåll när vår dotter fick en allvarlig blodsjukdom och vi låg på sjukhus. Nu är allt bättre, förutom alla de där bacillerna som vi är extra mottagliga för efter en lång stressig period. Så nu är det skönt att ha kommit in i bra, fungerande rutiner med maten! Jag skulle inte gå ner mycket i vikt om jag så bara drack vatten. Så är det bara! Men att ha den där lugna känslan i huvudet av att vara mätt, slippa sockersug och blodsockersvängningar. Det är tillräckligt bra! Önskar trevlig helg redan nu!

4 kommentarer:

  1. Jag har inte testat lchf men de som äter enligt den modellen verkar väldigt nöjda. Härligt att mp bra.

    Ha en skön helg

    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också LCHF maten, jag följer den inte på det sättet men en väninna gör och det är ju hur gott som helst :)
    Jag är en obotlig choklad och glass älskare och kommer alltid vara :))
    Ha en fin kväll.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  3. Det ser verkligen gott ut!
    Jag har inte testat LCHF men kört en del GI och tycker att det är lite svårt att ersätta kolhydraterna... så det funkar för alla i familjen.

    Önskar dig en trevlig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  4. Hej finaste AnnA! ÅÅÅ jag gillar oxå LCHF det är den enda dieten som jag mår bra av...o tänk man få ju äta såå mycket gott måste verkligen pröva receptet på cheesecaken....Läckra anemoner en såå söt vårblomma!!!!! Ha en härligt fortsatt vecka kram från Maja

    SvaraRadera