Brukar du baka semlor? Jag gör det en gång på våren. Jag tycker att det är gott när bullen är lite stabbigare eller kompaktare än den fina man köper. Kompenserar det med mycket fyllning!
Ingredienser
10 bullar50 g jäst
2,5 dl mjölk
100 g smör
0,25 tsk salt 0,5 dl socker
8,5 dl vetemjöl
ägg till pensling
Mandelmassa
2 dl mandel 2 dl florsocker
1 st äggvita (ta halva om det är ett stort ägg)
Garnering
3 dl Vispgrädde
Gör så här
1.
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk
och smör till 37° och blanda degvätskan med jästen.
2. Tillsätt resten av ingredienserna till bullen.
3. Arbeta ihop degen ordentligt så den blir smidig. Jäs övertäckt i minst 30 minuter.
4. Ta upp degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Baka ut till 10 bullar och låt jäsa 20 min.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg före gräddning. Sätt ugnen på 200° och grädda i ca 15 minuter.Låt svalna på galler under en handduk.
6. Kör skalade mandeln till mandelmassan i matberedare tills den är helt smulig. Lägg i socker och äggvita och kör tills allt är blandat. Eller mal mandeln i kvarn och blanda med socker och äggvita.
7. Vispa grädden.
8. Skär ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. Fyll med mandelmassa som är ihop rört med inkråmet och lite mjölk. Och grädde så klart!
9. Lägg på locket och pudra över lite florsocker.
Mums!
Imorgon är det Pomp de Lux- party med duktiga Åsa. Men då blir det köpe- fika!
2. Tillsätt resten av ingredienserna till bullen.
3. Arbeta ihop degen ordentligt så den blir smidig. Jäs övertäckt i minst 30 minuter.
4. Ta upp degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Baka ut till 10 bullar och låt jäsa 20 min.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg före gräddning. Sätt ugnen på 200° och grädda i ca 15 minuter.Låt svalna på galler under en handduk.
6. Kör skalade mandeln till mandelmassan i matberedare tills den är helt smulig. Lägg i socker och äggvita och kör tills allt är blandat. Eller mal mandeln i kvarn och blanda med socker och äggvita.
7. Vispa grädden.
8. Skär ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. Fyll med mandelmassa som är ihop rört med inkråmet och lite mjölk. Och grädde så klart!
9. Lägg på locket och pudra över lite florsocker.
Mums!
Imorgon är det Pomp de Lux- party med duktiga Åsa. Men då blir det köpe- fika!
Hej och hopp !
SvaraRaderaOch jag som tänkte att du skulle bjuda på semlor :)
Kan du maila mig angående morgon dagen ?
Vilka härliga bilder.
Ha en fin dag !
Kram
Vilka underbara semlor :)
SvaraRaderaJag har bakat nån gång men inte varje år faktiskt... om man skulle ta och prova ditt recept, jag tror faktiskt det :)
ha en fin dag.
kram
Jessica
GAh superläckert!!! Men oj så min byxlinning spänner (soffpotatis) så här måste tas krafttag, haha :) Farligt gott det där!!!
SvaraRaderaMånga kramar aka
Nämen åh så gott det ser ut! Riktigt smarrigt:)
SvaraRaderaKram
Älskar semlor...idag när jag var på stan träffade jag på en väninna,och vi gick och fikade....jag tog en semla till kaffet förstås, hihi....
SvaraRaderaHa det gott!
Kram bia
Mm... dom ser farligt goda ut!
SvaraRaderaÖnskar dig en härlig helg!
Kram Marie
Semlor är en viktig sak i mitt liv...det slarvar man inte med !!
SvaraRaderaWienerbageriet i Skövde har riktig klass..annars tycker jag nog hembakta är absolut godast !!
Tack raraste du för din söta kommentar inne hos mej..jag vilar lite så får vi se vad som händer !
Stor och varm kram från ditt fans !