tisdag 18 mars 2014

Böcker!
 

Jag gillar gamla böcker! På böckernas hus i Tidan hittade jag Jeanne d'Arc i en svensk översättning från 1937. Den är skriven av inge mindre än Victoria Mary "Vita" Sackville- West!

Jag har mest läst och inspirerats av hennes vita trädgård på Sissinghurst Castle och inte tänkt på hennes karriär som författare och poet. Att ha en riktig bok av Vita hemma känns som att förvalta en guldtacka!

Mina vita...

8 kommentarer:

 1. Hej!

  Åhhh, vilken fin bok du hittat! Förstår verkligen att du är glad över den. Hade ingen aning om att hon också var författare.
  Vilka vackra bilder med de fina stolarna och blommande äppel (el kanske körsbär?) kvistarna.

  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 2. Gammal fin bok....men även stolarna och hyllan gillar jag ;))).....må så gott!
  Kram och hej
  Bia

  SvaraRadera
 3. Så vackert och harmoniskt hos dig med färger och ting!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag älskar också böcker som blickfång i inredningen... Helst gamla och lite slitna.
  Kramar
  Jessica

  SvaraRadera
 5. Så fin hylla! Och det var jättefint och
  blanda tallrikar med böcker. Boken
  var ett fynd.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Ja böcker...att både läsa och ha framme, gamla som nya...finns inget bättre! Vilken vacker hylla också...och den gröna kvisten, VÅR!
  Önskar dig en fortsatt skön vecka.
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 7. Det är jättefint med gamla böcker! Nya kan också vara vackra, men på ett annat sätt. Jag har drömt om att få se Vitas trädgård, hade faktiskt ingen koll på vem hon egentligen var, kanske skulle läsa på lite, men nu vet jag något i alla fall.

  /Jenny

  SvaraRadera
 8. Och så var jag in och tittade på dina dahlior, de är ju så himla vackra! Nu måste jag nog iväg och köpa fler sorter, vill ha en hel rabatt med dahlior, eller ha dem i jättekrukor som jag såg i något trädgårdsprogram. Tycker det är lite bökigt att blanda in dem i andra rabatter eftersom de ska grävas upp. Vi får se hur jag gör, måste planera lite inser jag.

  /Jenny igen

  SvaraRadera