tisdag 3 januari 2012

Längtar efter rosa


Så fort julen är ute i ett rum betyder det automatiskt att det har blivit vår där! Kommen många bilder så småningom men hela veckan blir nog en städ och röja- vecka. P jobbar och Emma och Julia är på sitt bästa hjälpa till humör så det tar lite tid. Men som vanligt är det väl vägen dit, och inte målet, som är målet!


Här kommer i alla fall utlovat recept på cheesecake. En frusen sådan men med en bakad botten och vit choklad. Gott sätt att göra sig av med pepparkaksresterna.


Botten:
200 g pepparkakor
100 g smör


Fyllning:
300 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vispgrädde


Garnering:
Jag använde pumpafrön, tranbär, skivad mandel och silverkulor. Men det var bara de naturella pumpafröna som var för smakens skull. Hjortron tror jag skulle bli väldigt bra!


Kör smält smör och pepparkakor i mixern. Lägg i en form med löstagbar kant och ställ i ugnen, 175 grader i 4 minuter. Vispa grädde i en skål, vitorna i en annan och låt chokladen smälta över vattenbad under tiden. Vispa ihop socker och gulorna till en luftig smet. Häll i vanilj och osten och fortsätt röra till en jämn massa. Häll i smälta chokladen lite i taget och vispa hela tiden. Grädden rörs ned i smeten och äggvitan vänds bara ner lite lätt. Häll allt på den svalnade botten och skjuts in i frysen. 3 timmar behöver den och sedan 15 minuter för att tina. Räcker för cirka 8 personer.

Ha en riktigt bra dag!
Och glöm inte tävlingen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar