måndag 21 april 2014

Reportaget och intervjun. Mina svar på frågorna!Jag har sett mina bilder och eller bilder från vårt hem i Lantliv och Leva & Bo tidigare. Det är något speciellt med att se dem i tryck. Även i lokaltidningen. Här är svaren som jag lämnade till SLA och Mariestadstidningen i samband med reportaget. Eftersom jag inte brukar skriva så mycket tänkte jag visa min svar!

Beskriv med egna ord vad du bloggar du om?

Jag skriver om inredning, hem och trädgård i min blogg Lantligt på Svanängen.


Varför började du blogga om just detta?

Det var ett infall jag fick hösten 2011. Jag hade ingen plan utan startade bara. Jag har alltid varit dålig på att fotografera och har alltid haft en massa idéer som jag inte genomfört. Senare har någon annan tjänat en massa pengar på samma idé. Att våga får jag fortsätta öva på. Men att lära mig fotografera var genomförbart!


Har du alltid varit intresserad av detta?

Jag har alltid varit intresserad av inredning och jag har alltid  ritat kök och tillbyggnader åt vänner. Stilen har varierat helt med boendet. Men nu lever vi och bor lantligt! Jag tycker om återbruk och fina saker och är egentligen inte så bunden till en viss stil. Trädgården blev jag intresserad av när vi köpte hus med mycket mark. Jag lär mig efter hand och ritar och planerar gärna trädgårdar. Nu drar intresset mer och mer åt odling. Jag är så trött på alla gifter i maten!


Hur mycket tid lägger du på bloggandet?

En timme i veckan ungefär. Jag tar bilder när jag får ett infall och har tid.


Vad är viktigt att tänka på när man bloggar om hem/inredning/trädgård?

Ingenting egentligen. Det är din blogg och du gör vad du vill. Du bestämmer också vem som får se inläggen och jag som besökare kan lämna den direkt om den inte intresserar mig. Min blogg är offentlig men ytlig och jag visar eller beskriver inte mitt eller vårt liv i detalj. Jag är däremot öppen med mina tankar inom inredning och trädgård. Och så försöker jag utveckla mina bilder! Jag lockas själv av bloggar som varierar bilder från hela, spännande rum till närbilder i samma inlägg. Och renovering såklart. Före och efterbilder är kul!
Vad får du för respons, och vad betyder det för dig?

Jag har många besökare och det ökar ständigt. Eftersom jag inte ställer så många frågor får jag inte heller så värst många kommentarer. Men de jag får värmer verkligen! Bloggen har skapat ett härligt nätverk!


Finns det någon nackdel med att ha en blogg?

Jag har valt att bara blogga när jag får lust till det och det är på så sätt bara positivt!


Hur stort är det allmänna intresset för den här typen av bloggar, skulle du säga?

Åh det är stort! Jag känner att hela Svenska folket renoverar, inreder och anlägger trädgårdar. Det är stora eller små projekt. En hel tomt eller bara en påskbukett till dukningen. Att följa bloggar och söka information på nätet är gratis och en oändlig källa till inspiration! Jag älskar tidningar och magasin i papper. Jag ligger gärna och bläddrar innan jag skall sova. Men som jag redan sagt så är jag sen i starten! Om 5 år är det mesta digitalt!

Reportaget är tillsammans med finaste bloggarna Vita Ranunkler och Villa Björkenäsbacken!

Kram Anna

8 kommentarer:

 1. Vilket fint reportage och tack för att du delade med dig av dina svar!
  Hoppas din påskhelg varit fin!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Vad kul att vara med i tidningen och kul att läsa dina svar på frågorna.
  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 3. Kul att få läsa svaren på frågorna....hoppas din påsk helg har varit bra också.....jag önskar dej en fin dag!
  Kram bia

  SvaraRadera
 4. Grattis till en fin utmärkelse. För så får jag väl se det. Håller med dig om att många bloggar om inredning, målar om sina möbler och sin trädgård, Där kan jag inte bidra med så mycket med min lilla lya och har vid min ålder inte så stora inredningsplaner. Men väldigt trevligt att se andras hem och ideér. /M

  SvaraRadera
 5. Så kul att du har varit med i flera tidningar och delar med dig av frågor och svar även här!

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Ett litet tips... :-) Du kanske skulle få flera kommentarer om du tar bort ordverifieringen vid kommentarer. Det blir krångligt i längden...

  SvaraRadera
 7. Hej! Så härligt med reportaget! :) Grattis! Kul att du delar med dig av svaren! Kram

  SvaraRadera
 8. Stort grattis. Det ser verkligen bra ut.
  Kram Elisabeth

  SvaraRadera