fredag 5 september 2014

Müsli- bästa frukosten en lördagsmorgon!
Låt nötter, mandlar, frön, havregryn och dadlar rostas i ugnen när ni äter middag ikväll, så lovar jag en underbar müsli till lördagens frukost! När jag väl började göra egen så märkte jag tydligt hur sprängfyllda de köpta är med socker. Inte minst de som säljs som nyttiga! 

Hacka allt till önskad storlek, lägg på plåt och ställ i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Rör om några gånger om det är ett tjock lager på plåten. Låt svalna och häll därefter på burkar. Nötter får kortare livslängd när de har blivit uppvärmda så gör en veckas müsli åt gången. Blanda hej vilt efter tycke och smak!

För fler recept klicka på My Taste- bilden till höger!

Trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Jaaa det är så sant! Det ska jag verkligen göra:-)
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. TACK!! nu fick jag en puff åt rätt håll. Jag har länge "tänkt" just med tanke på att den köpta mûslin inte är så nyttig som man tror utan innehåller väldigt mycket socker...men det har ändå aldrig blivit av:( Bra idé med att passa på när man ändå använder ugnen. Energispartips också...det gillar jag:) Ha en trevlig helg!! Kram

  SvaraRadera
 3. Egen musli är oslagbart gott. Köper sällan färdig utan blandar min egen efter tycke och smak. Lite kanel i är underbart gott.

  Ha en fin helg.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Gott med egen gjord musli....önskar dej en trevlig helg, vi åker till torpet över helgen...vädret är toppen och där blir det promenader och lite mys ;)).....katterna får stanna hemma...även dottern som ska på egna äventyr ;))...
  Kram bia

  SvaraRadera
 5. Så gottit med egen Müsli :)
  /Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, så gott det ser ut! Det är otroligt hur mycket socker det finns i färdiga produkter. Blev förvånad över att en brödskiva kan innehålla t.o.m. 5 sockerbitar. Det skulle nog vara bäst att göra så mycket som möjligt själv. Myslin måste jag nog pröva på :)
  Ha en skön och solig helg!
  kram Tini

  SvaraRadera
 7. Perfekt inlägg för mig! Sonen äter müsli varje kväll så jag har länge tänkt att vi ska göra en egen tillsammans. Brukar köpa en ganska basic müsli o hälla i lite egen torkad frukt just för att undvika allt socker, men den vanliga muslin är ju inte så rolig..

  Kram malin

  SvaraRadera
 8. Så härligt det ser ut, och gott! Och enkelt att göra själv ju:)
  Kram

  SvaraRadera