onsdag 9 mars 2016

Tre sekel och kvalité!
Jag har gjort ytterligare ett Made in Sweden- reportage för Houzz. Förra gången för Ire Möbel och nu Tre Sekel. Jag är i det närmaste kär i Tibros möbelproduktion och att se hela kedjan från stock till färdig möbel har verkligen förändrat mitt sätt att se på konsumtion! Eller rättare sagt förstärkt det jag redan visste! För när vi tänker efter så vill vi väl alltid göra bra val som syftar till kvalité och hållbarhet på alla sätt och skippa billiga kopior och överkonsumtion!


Så här tänker jag:

Märken är ointressant och betyder inte nödvändigtvis högre kvalité! Eller bättre förhållanden i produktionen heller. Vill man ha kvalité och gynna ansvarstagande företag köper man svensktillverkat. Det finns företag i Sverige som tillverkar allt vi behöver och kan drömma om! Och många är transparenta nog att visa hela kedjan fram till färdig produkt! En stock kommer in på en sida fabriken och en fantastisk stol åker iväg på den andra. Det är kvalité!

Vintage är vackert! Återbruk och vurm för de produkter som redan finns gynnar allt och alla! När du tröttnar eller behöver byta- se till att någon annan får chansen!

Köp inte kopior! Kostar en stol vanligtvis 4000 kr och en nätfirma säljer den för 700 borde det ringa en varningsklocka!

Uppmuntra inte köphysteri!

Härma inte! Det finns redan för många hem som är kopior av ett annat. Oavsett vilken stil man gillar inom inredning.  Lita på din stil och smak i ditt hem!  Hämta inspiration och kanske hjälp från andra- det är roligt och utvecklande när man vill eller behöver förändra.  Men det är ju DU som ska trivas- och DU är ingen kopia eller hur!?


Funktion, funktion, funktion! Livet hemma blir både roligare och lättare när allt fungerar i vardagen! Det gäller allt från bra arbetsvägar i köket till fungerande hall trots 1000 skor! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar