måndag 2 januari 2017

Ett oskrivet blad...Det är både en läskig och härlig känsla när ett helt nytt år ligger framför en som ett oskrivet blad. Vad ska hända i år? Blir det lika bra som förra? Ännu bättre? Egentligen finns det bara en sak som är viktig- att få fortsätta leva friska tillsammans i fred. Men på ett mycket mer ytligt plan finns det mycket spännande med det oskrivna bladet. Men innan jag går in på det vill jag tacka för i år! Jag, mitt företag, har haft ett toppenbra 2016 som bokstavligen fyllts med inredningsuppdrag, trädgårdsdesign, fotografering, projektledning och hållbarhetsarbete

Nu väntar fortsatt arbete med Möbelriksdagen som äger rum om två veckor. Kan man inte vara med men är intresserad så filmas i stort sett allt och ni kan kolla i efterhand på möbelriksdagen.se Nästa vecka är jag blad annat ansvarig för att inreda 300 kvadratmeter med ursnygga möbler. Hur kul som helst!

2017!

Jag är med och spår årets trender på Houzz och här kommer min spaning:

Mycket teknikprylar och system. Men de får inte synas såklart.
Hållbarhet kommer att påverka våra val ännu mer och intresset för svensk möbelproduktion och hantverk bara ökar.
Bättre val för oss längre bort från billigt krafs och kopior och för att få råd får vi spara och tänka längre på vad vi verkligen behöver och vill ha.
Helvita soffor kommer tillbaka igen. Jättefint till alla grå och blå väggar.
Sen så finns det ju pågående trender som förstärks under året: Terrazzano och granit istället för marmor, kalla metaller istället för varma, långluggade mattor- trenden blir bara större ju mer 70- tal vi tar in i inredningen, vita väggar minskar, sammet på allt...
Och kanske, kanske blir hemmen som visas upp lite mer personliga.
Jag skrev (som gästredaktör) om grönt för ett år sedan till Houzz men de var inte intresserade eftersom blått var den stora färgen. Men allt var grönt förra året och jag tror att det fortsätter på både Formex och Möbelmässan i år. Det är en skön färg som jag upprepar- inte är trendig. Och är den inte trendig kan den inte heller vara ute i kylan. Det är det bästa! Ihop med vinrött, rosa och en gnutta gult blir det årets färg med grått och beige- brunt som bas. Och blått såklart, vi kyliga svenskar älskar blått.
Några nyårslöften då? Ja att blogga mer. Det är så mycket i mitt arbete som jag känner att jag inte kan visa. Det är för privat för min kund. Men jag ska bli bättre på att visa det som går även här (det blir alltid mer på instagram och facebook) och att skriva av mig när jag känner för det utan ängslan. 

God fortsättning på 2017!


1 kommentar:

  1. Hej! Ser fram emot att få se resultatet på Möbelriksdagen nästa vecka. :) Känner igen det där med att blogga mer, men det är onekligen svårt att få till det när uppdragen inte får berättas om. Lycka till med 2017!

    SvaraRadera