söndag 18 februari 2018

Stockholm Furniture & Light Fair
 Stolen skedblad för Arket som är en Carl Malmsten tillverkad av Tre Sekel Möbelsnickeri


Landala och Vinkelben i rökt ek istället för i ljus furu och ask som vi brukar se dem. Tre Sekel var nominerade till mässans bästa produkt med sin nya köksmöbel, även den i massiv ek och med signaturen Halleröd.


Fåtöljen Agnes fick Forms pris- årets möbel
Jag gillade badrumsmöbeln i Moras utställning.


Elever från Kristianstad har brädan (nere till vänster) att tillgå för att tillverka en stol. Gillar!


Vackert och lugnt från danska Skagerak.


Vackert stilleben med produkter från mässans pop- up shop både överst i inlägget och här. Danska eleverna levererade mässans vackraste produkter.


Ytterligare en stol från Kristianstads SnickarAkademin.


Offecct visade två produkter som är nya för dem men som närmar sig 100- års strecket. Sven Markelius matbord som i ny tappning har valnöt i bordsskivan i en numrerad utgåva och Frank Lloyd Wrights Ennis block pattern översatt till ljudabsorbenter. Annars var det en ny stol i lin som tog dem hela vägen till mässans bästa produkt och en annan ljudabsorbent tillika rumsavdelare som gav störts wow- faktor genom att vara helt tillverkad av spill. Kärnan är rullen som textilen levereras på...

Färg

 
  

Konserverad infärgad mossa. 

Rosa och röda toner syns överallt även i år. Blått och grönt är återkommande och gult poppar ibland. Jag fastnar för de smutsiga pastellerna på lyxiga lounge- miljöer och lite klarare nyanser till trä. Men Skagerakts vilsamt sparsmakade estetik får mitt hjärta att klappa fortast.


VårSåklart gav mässan vårkänslor med blommor och kvistar. Vackraste kombinationen fanns hos Maria Löw, härligt känsla hos design house Stockholm men mest känslor spred Byarums bruk med sina generösa fång.
Ett rum jag gärna tar med till en kund men som skulle vara hemsk hemma hos oss är det här från Menu. Tänk ett glas kava i soffan en fredagskväll. Total lounge- lyx. Väldigt vackert men väldigt långt från tacos i mysbrallor och en tecknad film som avrundning. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar