torsdag 19 december 2013

Nybakat och julklappar!
Godaste muffinsen med mandelmassa och vit choklad! Du hittar receptet längst ner! Enkla, smarriga och fina!

Och julklappstips i sista minuten, härligt inspirerande...
vackert...
...och gott! Det blir många böcker i paketen i år! Fina böcker får gärna ligga framme. Förutom böcker blir det flera Iris Lights i paketen. De ger myskänsla i olika skepnad beroende på färgen- året runt. Och så Leksaker såklart! Känner ändå att vi håller oss på mattan vad gäller att köpa julklappar. Det är roligt att handla till alla men det blir inga fantasisummor som ryker! Och jag tror att många håller med om att en lugn jul med god mat och gemenskap är bästa julklappen!Recept på smarrigt fika

200 g marsipan
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl

200 g vit choklad
10- 14 hela mandlar

Sätt ugnen på 200  grader C. Riv marsipan och vispa ihop det med ägget i en bunke. Blanda först mjöl och bakpulver för att fördela bakpulver jämt, rör sedan ner det i bunken till en jämn smet. Fördela på muffinsformar (10 stora eller 14 små) och grädda i 10-12 minuter. Låt dem svalna på ett galler och garnera sedan med smält vit choklad och en mandel. Eller ett cocktailbär så ser det lyxigt ut. Jag hittade receptet i Den stora julboken utgiven av Bo Bedre.

1 kommentar:

  1. Nej, varför ska det vara dyra julklappar? Böcker är en perfekt julklapp även om en del kan vara ganska dyra. Det finns numera så vackra böcker som kan ligga framme till lyst och man har glädje av dem länge.
    Ha en fin helg!
    Kram Eva

    SvaraRadera