onsdag 22 januari 2014

Fina taklampan som fick mig att fundera lite...

 


Jag har ett begär på nya lampor när ljusstakarna och stjärnorna är nedpackade efter julen. Det kommer automatiskt och är ju egentligen inte konstigt med tanke på alla små ljus som försvinner i granar och pynt men utan att det har blivit märkbart ljusare ute. Har nya skärmar i vardagsrummet som jag kan visa till helgen och så den här taklampan (plafonden) i siden från Mio. Jag är störtförtjust i den! Den är härligt fin med taktil struktur i sidentyget, vit (jag skall införa mer vitt för det är vackert!) och ger dessutom kanonbra ljus med sina 4 lampor. Dessutom mjukar den upp och lyxar till vårt påvra sovrum och matchar mässingslamporna i fönstret. Fram för mer lyxig känsla!

På tal om lyx så får ju bloggvärlden ibland kritik för att vara ytlig. Så här tänker jag om inredning och bloggandet: det är klart att inredninsproblem är ett i- lansproblem. Men det är ju ett delikat sådant för oss som älskar inredning. Att inreda, shoppa, fixa och renovera är ju ett härligt och ibland ganska dyrt intresse eller till och med ett kall. Men även om några gör det till sitt arbete, och det såklart ligger en massa pengar i både konsten och inredningsindustrin, så är det ju ett INTRESSE för färg, form, bevarande, utveckling och sitt egna eller andras hem och stil. Det behöver ju inte likställas med att man är ytlig och ointresserad av andra människor, samhället och världens alla orättvisor. Utan det är ett intresse! Och det ena intresset behöver inte utesluta engagemang i andra!

Vad gäller bloggandet så får hela blogg, fb och pinterestvärlden (det finns fler medier jag vet) kritik för att bara innehålla mys, lycka och fantastiska bakverk! Det finns ju så klart stunder i livet när man inte vill se en enda mysig fredagsmiddag eller lyckad cupcake till på internet. Men i det stora hela- härligt med lyckliga människor som myser. Och är du stolt över dina nyfrostade cupcakes med rosa glitterhjärtan så varför skulle du inte få visa upp dem!? Eller ditt ommöblerade vardagsrum med nya snittblommor för den delen.

Det är ju upp till mig att lämna sidan om jag inte gillar den!

Livet är alldeles för kort för att lägga (fri-) tid på att reta sig på sådana småsaker. Vissa människor är ju duracellkaniner. Men om du liksom jag är en människa som får hushålla med energin så lägg den på det som är roligt, utvecklande eller extra viktigt för just dig. Avsky mot bakverk har jag svårt att se passa in här. Lämna genast sidan om den inte överensstämmer med dina värderingar! Eller anmäl den om innehållet förtjänar det. Men om den bara är ointressant eller löjlig ut din synvinkel så lämna den med en axelryckning.

Jag bloggar för att jag tycker att det är roligt. Ingenting annat. Jag tar bilder när jag känner för det. Inte annars. Jag tycker att det är roligt att titta på andra bloggar och lämnar en hälsning om jag vill och hinner. Det har blivit ett härligt nätverk. Jag uttrycker mina känslor och funderingar kring inredning och trädgård. Det är mina ytliga funderingar och jag gör det för att det är kul och eftersom närmaste omgivningen är viktig för mig. Det betyder inte att jag inte engagerar mig i andra frågor. Men jag gör det inte här på bloggen. Punkt.

Trevlig vecka! Själv ligger jag här och är sjuk. Men det kunde varit värre! Jag får ju ligga här och titta på min fina lampa!

Kram!

12 kommentarer:

 1. Heja dej!!!!.......bra inlägg, håller absolut med dej min vän....det kunde ha skrivits av mej det där ;)))....man har olika intressen och en del skriver som en dagbok på bloggen en del skriver om sitt intresse....andra lägger in mycket recept....andra bloggar om trädgård och blommor......det är väl det som är charmen, eller hur ?.......krya på dej vännen!
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Hej!! Kanonskrivet, punkt slut! Hoppas att du kryar på dej snart, saknar dej
  // många kramar Lena F

  SvaraRadera
 3. Superbra skrivet!! Det är så många som bara klagar på allting. Det är på något sätt fult att må bra och att vara stolt för det man åstadkommer. Jag har själv fått höra det. Många bloggar visar inredning men mycket är ju uppiffade saker som återanvänds. Det är ju valfritt vilka sidor man besöker när man surfar. Gnällspikar finns det överallt. Jag mår bra av att få ta del av vad andra gör och hämtar mycket inspiration därifrån. Fortsätt blogga och bry dig inte om du mår bra av det. Krya på dig.

  Må så gott

  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Å fina människa, precis så är det. Mig gör du lycklig med dina fina bilder.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Bra sagt!! Dessutom är det ju så att en hel del människor har ett ganska känslomässigt jobbigt och ibland sorgligt arbete och då är det väldigt bra att komma hem, ta en kopp kaffe och pigga upp sig med vackra bilder, fina hem, glada människor m.m. så att man blir påmind om att livet kan vara helt underbart också:) Då kan det vara otroligt skönt att få vara lite "ytlig" och bara släppa allt annat ett tag. Det finns så många ofrivilligt ensamma stackare som kanske inte pratar med en enda levande människa på flera dagar och då kan nog bloggandet, oavsett inriktning, vara ett gott sällskap:)

  So keep on bloggi´n!
  Anna

  SvaraRadera
 6. Så bra och uttrycksfullt skrivet! Du är bra! De som kommer med tråkiga och dumma kommentarer gör inte någon lycklig och allra minst sig själva. Vi bloggar om det vi tycker om och vi gör det när vi vill, så är det och vi får strunta i de andra.
  Din plafond är så fin, jag har en liknande sen 50-talet och jag kan byta tyg på den, det är bra.
  Hoppas nu att du kryar på dig snabbt, det är snart helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Det du skriver är alldeles rätt, man bloggar för att det är kul. Jag har också lärt mig väldigt mycket, speciellt när det gäller hur man hanterar en dator, redigerar bilder och en massa annat.
  Det är härligt att läsa andras bloggar och se vackra bilder, det är bara att fortsätta och strunta i andras negativa kommentarer.
  Kul att du tittade in hos mig, jag har kikat runt hos dig... underbar blogg du har.
  Birgitta :-)

  SvaraRadera
 8. Om du visste vad min dag förgylldes nu när jag hittade din fina blogg!! :) En massa olästa blogginlägg och fina bilder att kika på - såå roligt!!

  SvaraRadera
 9. Hej kära Anna!
  Bra skrivet och därmed härlig läsning!
  Kanon snygg lampa. så du blir snart pigg om nu ligger och tittar på den ;)

  Krya på dig vännen!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 10. Klokt och bra! Det är ju så härligt att få kika in hos andra och inspireras av en det ena en det andra:)
  Kram

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Jag följer bara en blogg, och det är din!
  Älskar att titta på dina fina bilder och på hur vackert du kan göra av smått och stort!
  Att någon kan kalla det "ytligt" kan jag inte förstå! Du bloggar ju om ditt hem och din trädgård, inte om världspolitik, vanskötta djur, fattigdom... Det finns säkert andra bloggar och nyhetssidor för den som vill läsa om det!
  På din sida får man se vackra saker och drömma sig bort, och det ör underbart!!
  Varje gång jag "tittar in" till dig blir jag glad, det är därför jag läser din blogg, och tittar på dina bilder! Önskar att jag kunde göra lika fint som du och försöker ibland, men skulle nog behöva dig och din känsla för det vackra för att få till det hemma hos mig...
  Fortsätt med din sida Anna! Den gör mig, och säkert många andra, glad!
  Tack!! /jo

  SvaraRadera