fredag 24 januari 2014

Olivträd i badrummet
Har hitintills inte fått olivträden att överleva vintern. Den här står som ni ser i badrummet. Hur gör man!? Ser att många av er har jättefina träd på era bilder! 

Jag önskar alla en trevlig helg!

Kram Anna

15 kommentarer:

 1. Jag tycker det ser fint ut jag! Perfekt plats också om det har stått där hela vintern, ljust och fuktigt. Har ett olivträd som överlevt 18 år i innetemperatur på vintern. Jag beskär det hårt, ca vartannat år, både krona och rötter i samband med omplantering (vanlig jord med lite grovt grus i). Lycka till med ditt! Har precis hittat din blogg... trevlig:)

  Ha en fin helg!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Ditt träd ser ju jättefint ut och vad kul att ha ett så stort badrum att det får plats... Hos mig är det nästan så att man får gå in och backa ut ;) Jag har inga goda tips när det gäller att övervintra olivträdet för jag är nybörjare... Jag har mitt första stående i ett före detta hönshus under vintern så det ska bli kul och se hur det klarar sig :)

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Så fint det ser ut i badrummet, och olivträdet
  ser ut och må jättebra. Jag har tagit livet av
  två så jag ska inte ge dig råd.
  Ha en fin helg
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 4. Va fint med lite grönt i badrummet! Får nog ta en sväng till blomsteraffären idag ;)
  Hoppas du får en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Den ser ju pigg ut i alla fall. Vilket ljust och fint badrum. Jag kan inte heller övervintra mina dom fäller löven och sakta dör. Trevlig fredag Kraam Pia

  SvaraRadera
 6. Jag har förvarat mina i källaren i 3-4 år (i samma miljö där jag även övervintrar dahlia-knölarna). Det är nog inte det ideala för dels är det för mörkt och dels för varmt (runt 17 grader tror jag). Men om man vattnar dem då och då så funkar det. Det lilla olivträdet tappade nästan alla sina blad förra vintern, för jag var för dålig med vattningen. Men det återhämtade sig och är jättefint igen nu. Det ideala ska väl vara 5-10 grader och väldigt ljust, men nåt sånt ställe har jag inte tyvärr. Men inne har jag läst att det ska vara så ljust och svalt som möjligt för att det ska funka, och inte nära element eller så. Helst ska de också stå ute så länge som möjligt på hösten och få någon liten minusgrad/köldperiod. De klarar några minusgrader, men inte för många. Kram och ha en go helg!!!

  SvaraRadera
 7. Nydelig med oliventre på baderommet!!
  Jeg har bare erfaring med store oliventre. Jeg vanner de nesten hver dag. Mine står på kjøkkenet, i stua og på kvisten. Her er det forskjellig temperaturer. De mister litt blader i perioder men det kommer nye skudd hele tiden. De liker å bli dusjet med vann av og til. Du må gjerne klippe de litt ned også. De liker å stå lyst:)
  Håper du får det til. Jeg har hatt noen i 4 år så det skal gå greit.
  Bli gjerne med på min giveaway dersom du har lyst!!
  Ha ei fin helg:)
  Klem Reidunn

  SvaraRadera
 8. Helt underbart badrum.
  Ser så mysigt och inspirerande ut. Å olivträdet blev pricken över iet.
  Ha en fin fredagskväll
  Kram
  AC

  SvaraRadera
 9. Håller med ovan, sååå vackert badrum! Charmigt med den fina skira gardinen. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av olivträd, tänker varje år att jag ska köpa på mig olivträd men det blir inte av - kanske till sommaren :)

  Många helgkramizar aka

  SvaraRadera
 10. Så vackert badrum, ser helt ljuvligt ut!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 11. Åh så fint i badrummet!!!.....mina olivträd brukar inte klara vintern...så jag har slutat att köpa några....men jag älskar olivträd iaf ;)))...........ha en fin helg!
  Kramis bia

  SvaraRadera
 12. Så fint med olivträd verkligen! Jag har varit sugen på ett länge. Men har dessvärre ingen erfarenhet att delge kring dessa.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Du kan övervintra olivträden precis som pelargoner, det gör jag och det funkar varje år. Tack för en fin blogg med mkt inspiration./ Ewa

  SvaraRadera
 14. Det ser väl jättefint ut ditt olivträd!!! Mitt tips är att ställa bort det till någon annan som får se efter det.. =) Jag har ställt mitt hos svärmor då hon har ett bra uthus för blomförvaring, får se om hon lyckats övervintra det eller inte!

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 15. Tack för alla tips och hälsningar! Kram Anna

  SvaraRadera