fredag 2 januari 2015

2014!

Häng med på en årskrönika! Det känns som vanligt overkligt att ett helt år har passerat! När jag tittar på bilderna känns det som igår. Samtidigt som det faktiskt har hänt en hel del 2014, ett år som jag ändå tycker att jag har tagit det lugnt under. För jag har lärt mig hur det känns när energin tar slut och den gränsen vill jag aldrig passera igen!








Min man rättade till alla gångar och satte gatsten runt! 
Det blev jättebra!

 

Den gamla ladan påbörjade förvandlingen till garage...

 
 

Jag lärde känna ägarna till BeDa´s vackra trädgård 
och fick med mig nya växter hem!




Fönsterbänkarna fylldes med växter igen och 
kaktusarna hamnade i fokus!


Altanen fick nya 70- tals möbler!


Och i köksentrén fick sig en uppfräschning!
 

Den här bilden var med i Sla inredningsspecial under våren där det fanns ett uppslag om mig, Vita Ranunkler och Villa Björkenäs-backen.


Gult fick ta plats hemma även efter påsk! Jag gillar att blanda 
olika gula nyanser och kuddarna får gärna vara i sammet! Den här bilden fanns med i ett reportage om mig i tidningen 
StyleRoom som kom ut i maj. Under hösten började jag blogga för StyleRoom.






Vi bytte ut alla blandare i badrummet och på toaletten! Mycket pengar på ett bräde men oj vad det är värt att satsa på kvalité!!!



Tjejerna flyttade ihop och de romantiska rummen var ett minne blott! Vi målade, byggde skrivbord och hyllor samt tapetserade garderobsväggarna.



Att göra om matrummet var en stort projekt! Jag valde tapeter i flera veckor och velade över en stor inbyggd vacker vit bokhylla (liknade den i Norge) eller ett knasigare projekt med de gamla dörrarna vi hittade när vi rev ut ladan. Grått, brunt, knasigt och originellt vann! Praktiskt också för den delen!















Julpyntandet började tidigt i år. Jag fotograferade bilder till Smålänningens julspecial. Det är tidningen jag är uppväxt med så det var riktigt roligt att de ville skriva om mig!

Under året tog jag beslutet att byta yrke! Ett väldigt stort steg! I november var jag på min första workshop med Trädgårdsakademin där jag läser till Trädgårdsarkitekt! Det var så himla roligt och spännande! Jag har ju precis börjar min resa från en grön värld...

 till en annan...


Eget företagande, trädgårdsarkitekt och inredningsarkitekt! Jag har lämnat något bra för något jag känner är ännu bättre för mig och oss! Det är stort! Och en rejäl 40- årskris!


Två gånger under året har jag varit bröllopsfotograf! Det var riktigt häftigt och något jag gärna fortsätter med!


Blogg, inrednings- och trädgårdsåret avslutades med månadens läsare i Allt om Trädgård och julreportage i Allt i Hemmets julspecial! Det var så klart också kul! Ett julreportage har varit lite av en dröm. Men nu drömmer jag om att göra egna reportage! Jag drömmer om väldigt mycket och känner att jag har ett utvecklande år framför mig. Alla dörrar står öppna!

Foto: Anne- Charlotte Andersson 
Foto: Anne- Charlotte Andersson
Foto: Anne- Charlotte Andersson
Tusen tack till er alla!
Jag önskar er ett nytt härligt år! 

 

5 kommentarer:

  1. Vad mycket du och familjen har hunnit med under året! Jag tycker att vi som vanligt inte hinner någonting... Allra mest spännande är naturligtvis ditt stora steg du gjort i karriären. Ska bli spännande att följa dig där - the sky is the limit! Kram Jessica

    SvaraRadera
  2. deras bilder är vackra !!! älskar hälsningar och glad 2015 !!! angie

    SvaraRadera
  3. Härlig bildkavalkad du bjuder på!!!....önskar dej en god fortsättning på nya året!!
    Kram bia

    SvaraRadera
  4. Så härliga bilder hos dig! God fortsättning!
    Kram

    SvaraRadera
  5. VIlket fantastiskt 2014, hoppas 2015 blir lika bra :D

    SvaraRadera