lördag 24 mars 2018

Fixa vår!
Varför Moodroom?

Min trädgård är uppbyggd utefter en moodboard på det jag vill ha i trädgården. Men istället för att inspirera är det själva moodboarden jag byggt upp. Så en klädställning mitt i rabatten är inte alls konstigt. Jag ville inte göra den traditionella nostalgiska mäss- inspirationen med gamla saker, rostigt och gulligt, utan tänka nytt med i huvudsak bästa kvalitet som ska hålla länge. Och plats för känslor. Särskilt när temat är maxa och mixa. 


Materialval

Gjutjärn är en fantastiskt och den svenska industrin har en väldigt låg koldioxidbelastning mot andra länder. Och så håller det ju i evigheter. Furu med stående årsring är starkt och tåligt och passar utmärkt i de uterum och altaner vi bygger. Det är mjukt och hållbart på alla sätt och vis. Just bordet Landala kan jag inte se mig mätt på. Korken är från Portugal och har en lång resa hit. Men å andra sidan sätter korkeken ny bark och den är lätt att transportera. Kork är något jag tror att vi kommer se mer av i trädgårdarna eftersom det är vattenavstötande och naturligt. Fiberongolvet är däremot en komposit med ett speciellt regelsystem som underlättar byggandet. Och det är ju bara att inse- alla platser passar inte för organiska material och då kan man fortfarande få en fin, mjuk yta som håller i många år.


Spirande trädgårdsrummet 

Mitt kreativa och spirande rum skapar vårkänslor med massor med blommande lökar, träd och buskar. Ett rum som är väldigt nu men som också ger plats att stanna upp och njuta i den härliga gungan.


Produkter

Pergola från Formidabel specialinredningar och det finns i vanliga fall på Inredia med lärkskiva från Primpanel under. Saker från framförallt Jula som har massor till trädgården. Blommor, lökar och blommande träd och buskar från Rosenlunds trädgård som verkligen har toppat formen inför mässan. Vacker Buxbom från Hagens plantskola. Lilla Fiskaregatans trädgårdsbutik har vattenkannan.

Gunga "morfar" tillverkas av Handcrafted in Sweden. Flexibla armaturen Bottle tillverkas av Zero. Arbetskläder från Jula och de ligger i klädställningen från Tre Sekel i ek och läder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar