lördag 1 november 2014

Riktigt gott fika på helgen!



Vi steg upp vid halv sju och eftersom vi väntar gäster under dagen började jag och barnen baka. En sockerkaka med 1,5 msk kardemumma står och svalnar i köket och doftar underbart! Jag slutade äta socker i april och bakade en paleo- kladdkaka som jag tänkte inspirera mina gäster med. Det är väldigt gott och enkelt att baka med dadlar istället för socker!

Här kommer receptet!

Sätt ugnen på 175 grader C.

Mixa till en finfördelas sörja:
10 dadlar som du först kärnar ur
2 dl mandelmjöl
1 dl kokos
1 tsk vaniljpulver
5 msk kakao
en nypa havssalt

Jag använder ekologiska varor så långt det går och när det gäller ägg köper jag Moster Susannes Ekoägg! Tillsätt två ägg och 0,5 dl smält kokosolja och fortsätt mixa några sekunder. Häll smeten i en form som du smörjt med kokosolja och ströat med kokos. 8 minuter gräddar du i ugnen och sedan behöver den vila i kylskåp en timme. Minst lika god att äta 2 dagar efter bakandet.

Lycka till och trevlig Allhelgonahelg!

De fina muggarna är från 5 knop i Forsvik.

4 kommentarer:

  1. lecker!!! danke für die bilder und inspirationen, liebe grüße und ein schönes wochenende von angie aus deutschland

    SvaraRadera
  2. Åhhh så gott det ser ut! Sätt på kaffet så kommer jag...
    Varm kram,
    Titti

    SvaraRadera
  3. Vad gott med fika. Den där utan socker vore nåt för mig, jag borde inte äta det jag heller... Kram Suss

    SvaraRadera
  4. Hej Anna!

    Å så gott!
    Tack för receptet!

    Kram Sofi

    SvaraRadera