måndag 6 januari 2014

Mina fulaste bilder men bästa ideér!



På väggen bakom skrivbordet sitter en hylla och en krokbräda som rymmer sladdar, apparater och högtalare. Inget ligger och dammar på golvet. All utrustning får ventilation och elsladdarna bildar inga brandfarliga spolar. Med ett draperi på baksidan av skrivbordet blir resultatet.....



... betydligt lugnare!


Spraya! En burk kostar 59 kr på biltema. Det är säkert inte miljövänligt att spraya men å andra sidan blir det återbruk av sakerna istället för tippen! Jag har gått lös på lampor, stjärnor, granar och gamla lådor blir fina "krukor"! En bra gå- bort- present! Och till våren får de kanske sig en dusch igen men någon åskturkos nyans!?








SIM- Sitsen! Kolla vilken superuppfinning! En smart vän till oss har uppfunnit den här sitsen. Träningen blir densamma som med pilatesboll. Men man slipper ett stort klot att förvara utan kan lägga den på vilken stol, med vilken höjd, som helst. Med mina obefintliga muskler räcker en kvart för att det skall kännas rejält i ryggen och magen! Skönt! Och med tiden kan man nog sitta länge! Den skall med till jobbstolen när jag börjar igen.
www.seatinmotion.se

Skriv in rabattkod "Anna" så kostar den 1000 kr istället för 1500 kr!!! Bra va!?





Att gömma tv och all utrustning kring den är toppen! I ett luftigt skåp mår alla sakerna bra. Luckorna bildar skydd mot solen under sommaren. Och när tv:n är av är dörrarna stängda. Underbart!






Jag vill slå ett slag för att använda alla vrår i huset. Vi hade varken vatten eller avlopp när vi köpte vår lilla gård. Vi löste det genom att placera toa i en skrubb under trappa! En annan sidovind fungerar som torkrum med ett element och avfuktare. Vi har aldrig tvätt hängande framme för det hade gjort mig helt galen! Vinden är placerad utanför badrummet där halva delen är just tvättstuga! Och just i badrum och tvättstuga vill jag slå ett slag för tvättbrädan i zink som jag aldrig tröttnar på. Den blir ett ypperligt stänkskydd!



Det skall synas att just VI bor i huset. Och med tanke på hur fort tiden går känns det fint att ha gjort avtryck i husets stomme! Här är det barnens fötter som har hamnat på en stolpe! Utöver det stoppade vi in foton och lite annat i väggarna under renoveringen. Jag vet ju hur roligt det har varit att hitta tidningar och andra små "skatter" när vi har rivit.


Två diskmaskiner är superpraktiskt! Vi har en vid var sida om diskhon! Att bygga in ett Ikea- kök i egna (täck-) sidor och med egna krön- och lamplister, foder och socklar gör mycket för helhetsintrycket! Vi har till exempel gamla höga golvlister som sockel. Och på på skåpssidorna sitter pärlspont. Nu finns det ju dessutom tunna skivor som ser ut som panel som man kan limma upp. Att sätta en täckskiva mellan skåpen ger ett mer platsbyggt intryck. Det har släktingar till oss gjort och det blev väldigt fint! Att bygga in billiga garderober med ruffa brädor eller panel ger samma effekt. Det skapar en helhet! 

 Om man har väldigt snett tak kan man välja frigolitlister där. De kan man skära med kniv där det är riktigt snett eller ojämnt. För att sedan måla in i samma färg som resten. 



 




Det är toppen med ett skafferi. Men under vinterhalvåret är det faktiskt under bänken i verandan, placerad i norr- läge, som det riktiga skafferiet finns! Lagom svalt av sig självt med tunnare isolering och utan golvvärme!







Tapetsera om gör man ju inte i en handvändning. Easy- up förenklar såklart men förarbetet är ju krävande. Jag brukar hänga upp tapeter för att känna mig för vad jag gillar. Och några tapeter har jag ramat in som tavlor. De var helt enkelt för dyra för hela rummet. Och dessutom är det kul att ändra färgen i ett helt rum med så enkla medel. Krockar eller följsamhet helt enkelt!


Prinsessoppa! Att ta med en rödbeta i grönsakssoppan eller i stort sett vilken nyttig mat som helst gör den rosa! Bilden är väldigt missvisande för den blev verkligen knallrosa! Och rosa går alltid hem i vårt hus så för första gången behövde vi inte tjata om att äta upp! Att gömma massor med grönsaker i maten är för övrigt någon vi gör ofta. Som tex att koka med aubergine, zucchini och mycket tomater och sedan mixa köttfärssåsen innan servering eller innan den åker ner i lasagneformen. 

Sätt brandvarnare i flera rum och på alla våningar. Även vind och källare!




Gör om en ful dörr eller fult fönster med egen spröjs! Men just det här projektet inomhus är inte "vi" klara med än. Visar snart! Återbruk och ekonomiskt! Men vi gjorde ju så på lekstugan där varken dörrar eller fönster är nya (eller antika) och ut på balkongen blir det samma princip!

Det var mina bästa tips men kanske sämsta bilder! Lite pyssel och lite planering! Återbruk och förvaring! Har säkert glömt något för nu har jag suttit här och skrivit en bra stund! Dessutom renoverade vi huvuddelen 2007 så det är ju ett tag sedan! Det betyder såklart att vi har blivit efterkloka och jag har även ändrar smaken en hel del sedan dess (en inredningsnörds förbannelse!) MEN jag är stolt över de fina, följsamma och funktionella lösningar vi har åstadkommit!

Jag tar tacksamt emot kommentarer och tips på underlättande eller förskönande idéer för vardagen och hemmalivet! Om du länkar till mig så länkar jag till ditt inlägg och på så vis kan vi göra ett "praktiska- idéer- bibliotek!

Trevlig helg!

Kram Anna

21 kommentarer:

  1. Du har så vackert hem, ljuvligt kök! Tv-skåpet är verkligen fint och praktiskt :)
    Önskar dig en riktigt god fortsättning på året!
    kram Tini

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder och bra tips. Vad rolig att få en sån rundvandring hos dig. Superfint hem. Kraam Pia

    SvaraRadera
  3. Så många bra idéer, det med sladdarna ska
    jag visa maken. Och dörrarna gillar jag med
    krysset.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Tack för alla fina tips!!! Vilken idéspruta du är:)
    Sprayburkar gillar jag med. Snabbt o lätt är det också:)
    Ha en skön afton!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Många bra idéer där.....att förändra med spray är ju jättekul tycker jag.....har en zinkspray som jag inte har använt ännu....den måste testas ;)))..............ha en trevlig kväll !!!.....här blir det hemmagjord pizza och vi sitter i "gillestugan" nere med tänd brasa ;))................kram på dej!
    Bia

    SvaraRadera
  6. Tack för alla tips och det första med sladdar osv ska jag sno genast! Kudden ska jag också kolla upp. Att spraya saker för att förnya är jättebra, just nu är jag igång med koppar/bronsspray. Så bra om du kan fixa ett bibliotek med idéer, ska fundera om jag har något att bidra med.
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  7. Nej, skrev en jättelång kommentar som inte gick in! Nu orkar jag inte skriva igen men ska fundera om jag har några idéer till biblioteket, det är superbra med tips!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  8. Hej och god fortsättning!
    Jag bara älskar folk hemmatips ( läste alltid den spalten i mamma Allers när jag va liten)
    Tv skåpet är en supersmart ide, hur stor tv har ni fått "in" ?
    smutsturkos sprayfärg skulle jag också vilja ha, tror du att det finns i den kulören?
    "Pilatesbollsitsen" skulle jag behöva, funkar den verkligen?
    Mvh/ Malin ( www.lantlivetpafjallet.blogspot.com )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu skall vi se 50 tums tv tror jag. Smutsturkos sparyfärg får vi leta efter! Och bollen fungerar absolut!!! Kram Anna

      Radera
  9. TACK för alla fina tips:) Toppen med det lilla draperiet bakom skrivbordet. Jag har en stor gammal spegel med en liten hylla i nederkanten i hallen. Under den på väggen har jag tyvärr varit tvungen att sätta mitt bredbandsmodem med sina lysande lampor när jag bytte leverantör. Det kommer bli fint med ett litet kappa som döljer eländet:)) har varit så missnöjd över hur det blev. Ha det bra!! Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Så många härliga och fina tips! Vad roligt:) Kul att se hur ni resonerat och gjort.
    Och tjusigt är det i vanlig ordning!:)
    Kram

    SvaraRadera
  11. Superbra med praktiska tips och trix, det mottages tacksamt!

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  12. Som vanligt superroligt att läsa dina inlägg. Tänkte på socklarna i köket som ni gjort själva? Hur gjorde ni (P?) dem? Och hur satte ni fast dem? Vi är ute efter tjockare socklar och det verkar inte finnas färdiga sådana nånstans. Fast det klart, för oss som har tummen mitt i handen måste det ju vara något som är lätt att göra om vi ska reda ut det... ;-))
    Sköt om er!! Kram Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej vännen! Tack för hälsningen! Det är höga gamla golvlister som vi gjort sockel av. Fick såga ur lite lite för diskmaskinernas luckor. De sitter ihop (limmade) men sitter inte fast i golvet eftersom vi vill kunna städa (ibland eller sällan om jag skall vara ärlig) och kolla ledningar och sånt! Det sitter en kloss i varje hörn för att "vi" skulle slippa gera som en list. Det är att rekommendera om golvet är lite ojämnt. Utanpåliggande socklar är ju väldigt vackert. Men jag skulle få ont i ryggen av att ha fötterna längre ifrån bänken och på så sätt få börja mig över den mer när jag diskar eller bakar. Kran till er alla!

      Radera
  13. Återbruk är det bästa jag vet, synliga sladdar är det värsta jag vet. Många fina tips!!!
    Ha en skön dag
    kram
    AC

    SvaraRadera
  14. Jag säger som Lill-Babs: "Jag bara älskar det" ♥ Underbar känsla o skön ton har du när du beskriver suveräna idéer o tips. Tar åt mig av flera, framför allt de med 2 diskmaskiner o listsockeln;) Kram fia

    SvaraRadera
  15. Gud vad vackert hem du har :) Snor lite bilder som inspiration till min lägenhet som är under förvandling från gammal 70-tals lägenhet som är mörk och tråkig, till en som ska bli härligt vit, romantisk och lantlig med både gammalt och nytt. Så att se dina fina bilder från ditt hem ger mycket tips och idéer så hoppas det inte gör något att jag sparar bilderna, så jag minns hur jag tänkt framöver?! :) Älskar din blogg <3

    SvaraRadera
  16. Du har virkelig et utroligt smukt og dejligt hjem :) og nogle rigtig fine og søde ideer.

    Kram Stine

    SvaraRadera
  17. Väldigt vackert!
    Har själv bestämt mig för IKEAs efterträdare till Lidingö, Bodbyn, i vårt lantkök! Kvar i valet och kvalet är bänkskivan!
    Är det marmorskiva du har?

    Mvh, Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Och tack! Vi har en grå granitskiva som vi också köpte på Ikea. Den är jättefin och praktisk. Men marmor är ju väldigt vackert! Kram Anna

      Radera