söndag 28 december 2014

Renovering och inredningsinspiration efter en klassisk jul i NorgeIdag visar jag inrednings- och renoveringsinspiration från min syster och hennes familjs hem, i Norge. Ett vackert klassiskt inrett hus i julskrud ja visst! Men de har också renoverat allt själva med många fiffiga inslag! Jag skall visa er! Men eftersom jag inte har några före- bilder får ni själva tänka er slitet, fult, funktionslöst, nittiotalsfärger, fyrkantiga fönster, bårder på tapeten och massor med gul furu.
De är inga minimalister men var sak skall ha en plats. Gitarren får stå framme och alla böcker visas i bokhyllan. Man fångar lite av personligheterna och mycket av intressen genom att titta på böckernas ryggar. Fjärran länder, mat, trädgård och många titlar om att upptäcka Norges natur på tur.


Väggfärgen är härligt blågrå och framhäver verkligen de fina snickerierna. Det här är en färg som jag tror blir omåttligt populär som bas till alla vita möbler!Lamporna är egentillverkade av glasburkar i turkosskimrande glas och ger ett vackert sken! Så fint att blanda olika nyanser av blått!!!
De vackra flaskorna plockar upp nyansen i den egentillverkade lampan!

 
Hyllan är platsbyggd och får mig att dregla! Nedre delen är Ikeas Bestå som har justerats för att passa med de funktioner som behövdes. Övre delen har de byggd själva. Hyllplanens fästen har frästs in i de lodräta styckena och fina lister sitter utanpå! Klassiskt, vackert, funktionellt och genomförbart även för den som inte är snickare!


 Den röda mattan ger kontrast och en klassisk känsla i rummet!Visst finns det vackra altandörrar!


Alla hem borde ha en eldstad! Här är kaminen smart placerad för att ge mys till flera delar av det L- formade rummet!
Golvet är ett klickgolv och en kompromiss. Trägolv blev helt enkelt för dyrt. Att kompromissa är något vi alla får göra när vi renoverar och som man verkligen kan lära sig något av. Det snygga golvet de valde har en grå nyans och känns väldigt harmoniskt!


Ännu en vacker väggfärg! Grå- grönt som passar till precis allt och oavsett årstid!
Huset har flera värmekällor! Jag älskar den här kaminen! Ett så vackert smycke i hallen och värmen är verkligen behaglig!Den svängda trappans form förstärks av att den är målad i tre olika nyanser!
En liten toalett med platsbyggt skåp, handfat från Ikea och bänkskiva av zink som bara blir finare med tiden! Den lyxiga tapeten gör allt ombonat!

Jenny och Lars har gjort det mesta själva. Och ingen av dem är snickare. Men de är väldigt noggranna, pålästa, planerar grundligt, ger det tid och samarbetar! Då blir det bra!

Tack alla för en fin jul!

Om DU renoverar eller är sugen på något nytt har VVSochBAD, Lysman.com, Reforma sthlm, Modesto och Louise Interiör bra mellandagsrea!

10 kommentarer:

 1. Wooow.. är har du en till som dreglar. O vad fint! Jag gillar den stilen, så varmt och trevligt.. man vill flytta in på en gång. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Så fint de har!! Och toalettrummet var ju för mysigt;)
  Önskar dej en fin kväll!
  Kram bia

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiskt! Så vackert hem och fina renoveringstips.
  Ha de gott. Cat

  SvaraRadera
 4. Så fina jul bilderna!
  Jag älskar dina fina lamporna!!

  SvaraRadera
 5. Oj så fint! Tapeten inne på den lilla toaletten var nog bland de finaste jag sett! Vet du möjligtvis var den kommer ifrån och heter?? Hälsningar Anita F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är cen fin! Jenny låter hälsa ett den heter Cape Cod och finns på carma.se

   Radera
 6. Nämen åh så fint! Underbart! Vilket inspirerande hem:)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Åååå verkligen jättefint :-) jag gillade färgen på väggarna den i blånyans...
  Gott nytt år
  Kram Sandra

  SvaraRadera