söndag 3 januari 2016

Summerar 2015 okronologiskt och oprioriterat!

Bild lånad från Slottsträdgården Ulriksdag och rappne.nu
På slottsträdgården Ulriksdal genomförde branschorganisationen
Svenska trädgårdsdesigners två inspirerande dagar under november med många intressanta föreläsningar! I topp stod de om ljusdesign och 2000- talets trädgårdsdesign. Men det handlade också om allt från pooler till rosor. Efter de dagarna var det extra lustfyllt att sätta sig vid skrivbordet och börja skissa! Jag skall skriva ett blogginlägg om mina slutsatser efter dagarna längre fram. För trender och utveckling av trädgården som begrepp är ju så spännande!


Snötyngd oredigerad mobil- bild från BeDas trädgård får representera förra vintern. En bra struktur 
och fina växtval gör en trädgård intressant året om! Jag kan verkligen rekommendera ett besök!


add: design erbjuder både trädgårds- och inredningsdesign för hus och hem, i syfte att höja livskvalitén, nyttjandegraden och det ekonomiska värdet!* Jag utför uppdrag från rådgivning inför små förändringar till planering, växtförsäljning och koordinering av helhetslösningar inom inrednings- och trädgårdsarkitektur.
*En genomtänkt och välskött trädgård kan öka husets värde med 13 % eller i genomsnitt 395 000 kr. Varje åtgärd ger 2,8 kronor tillbaka per investerad krona i ökat fastighetsvärde vid en försäljning. (Källa: Kairos Future/Husqvarna global Garden Report 2011)

Fotograferade mat till duktiga kostrådgivaren Katarinas hemsida www.atdigfriskare.se
Jag har haft möjligen att fotografera många fina hem, trädgårdar och personer under året och på så sätt lärt känna underbara människor och fått höra deras spännande historier! Här är en bild från Kerstin och Håkans trädgård i Rödja by utanför Nässjö, som man kan besöka vid några tillfällen varje år. Och nedan duktiga sångerskan Maria Larsson.Det är så tacksamt att få komma tillbaka till trevliga
kunder och fotografera under arbetets gång!


I oktober var det arkitektdag, Interiör 15 i Tibro med Inredia som naturligt nav. 
Vi var på spännande företagsbesök, föreläsningar och hade tid för nätverkande. 
På Noa Sweden fick vi dessutom snabbt känna på materialet Corian.


Bilder från besöket på Offecct.


Prydnadsgräset har gjort intåg i vår trädgård under året och jag älskar det. Här ett Miscanthus sinensis 'Malepartus' som fortfarande håller ställningarna! Gräs blir väldigt effektfullt även i en romantisk trädgård och tillför skirhet, höjd, ljud, färg och rörelse.


Att "få hem" träd, buskar och perenner till en nyanlagd trädgård är väldigt spännande! Med stora och äldre träd och buskar tillsammans med solitärperenner får man snabbt en färdig trädgård och har man en mindre budget satsar man på mindre exemplar av allt. Huvudsaken är att få dem i jorden så att trädgårdsdrömmen kan växa vidare!I augusti träffade jag trädgårdsakademin för sista gången på Alnarp. Och hann med att besöka Löddeköpinge plantskola med galet mycket fint!En liten del av sommarblomssortimentet på (Sveriges lantbruksuniversitet) Alnarp. Jag gillar perenner bättre eftersom sommarblommor är en sådant kortsiktigt slöseri med växter. Men visst- på vissa platser kan det vara befogat att maxa med sommarblommor!


Efter utbildningen kunde jag fortsätta till Helsingborg och Stora trädgårdsfesten på Sofiero.Leva & bo


Ett av årets roligaste uppdrag var att inreda en hel lägenhet under Leva & Bo- dagen. Jag hade fria händer och inredde i huvudsak med saker från Karlsborgs handel. Innan dagen var slut var alla lägenheter i huset hyrda!


Nya färger och former letar sig in...


Rundeln fick sig en rejäl duvning i våras. Det var jättefint med armeringsnät och klättrande klematis men jag ville ha höjd och mindre avrinning! Acer Platanoides 'Globosum' pryder nu platsen!


Jag hinner inte med vår egen trädgård som jag skulle vilja. Men på våren och försommaren är den självständig...


och väldigt romantisk under ett litet tag!


Det mörkgrå hänger med...


Mitt blygsamma instagramkonto @adddesign.se fick en superdelad bild med ogrästårtan till midsommar! Tänk att kirskål kunde vara bra till något!


Höst igen! Ljusstake från Modesto!Höststyling vid lekstugan.


Om jag har möjlighet tittar jag till nyanlagda trädgårdar och "mina" nyplanterade växter! Det är fantastiskt kul att följa en trädgårds utveckling!


inför Lantliv (fina fåtöljen Hanna från Ire möbel)


inför Lantliv


inför Lantliv: Det är bra med reportage- fotografering! Då får man saker gjorda som har "legat till sig" i tanken. Hyllorna av brädor och läderremmar till exempel! Duktiga Sofi Sykfont var här och fotograferade men bilderna ovan är mina under tiden jag städade och stylade till hemma...


Jag gillar dova färger i huvudsak men våra döttrar håller inte med! Här har till och med kräftfestdekorationerna hittat sitt hem!


Men lite kulörer smyger sig in! Under 2015 var det mycket från grönt till blått!Vi totalrenoverade ladan! Det är så skönt att ha gott om plats för förvaring och projekt! Men den stakars bilen har inte fått komma in (än) trots att utrymmet uppdaterats från att rymma hästvagnar!


Under Bondens marknad fick jag äran att iordningställa ett rum för att visa tävlingsbidragen i "hemmets bästa vy" i. Alla bidrag kan fortfarande beskådas på Infocenter i Karlsborg.


Höstens inredning är en spretig och naturlig blandning med växter i förfall som skapar en kontrast till advents gröna krispighet! Hösten är utan tvekan den mest inspirerande inredningstiden!Vårt hem var med i en Houzz- tour som sedan visats i USA, Ryssland, England, Australien och några fler länder i Europa. Det var väldigt roligt! De reportage jag har gjort har också översatts flera gånger och jag borde att sparat alla för översättningarnas skull!


Framöver hoppas jag på att arbeta med offentliga platser och skapa trygga, sociala och vackra miljöer. Här hämtar jag inspiration i Lomma.


Man blir ju lite "Ernst" vid jul... Jag och svägerskan Lisa tillverkade en 
svävande låda med mossklot och belysning!


Jag har gjort flera reportage för Houzz sedan de lanserade den svenska sajten tidigt i höstas. Ett handlade om julens kransar så jag (som inte direkt gillar att pyssla) fick snällt ställa mig å vrida till några olika varianter! Här med läderband och träkulor!


Jul i vårt hus. Julen är viktig för mig. Först och främst tiden med familjen såklart men jag brukar även gå all- in på inredningen. Men i år hade jag inte tid. Den milda hösten har hållit trädgårdsintresset uppe och jag har haft pågående designjobb över hela vintern. Väldigt tacksamt och roligt såklart! Men jag har fotograferat julen i andra hem, både för Houzz och kommande reportage.


Och som tur är fortsätter människor att sträva efter den nåbara husdrömmen och realistiska drömtillvaron. Följ kommande projekt på facebook/adddesignab och instagram@adddesign.se Jag hoppas också hinna med bloggandet lite mer framöver både här och på StyleRoom!


Jag tackar alla för ett fantastiskt roligt 2015 
och önskar god fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar