onsdag 14 december 2011

Trend tankar...


Mitt hem och trädgård handlar om att trivas! Men det är ju kul med trender även om man inte följer dem eller ens gillar dem. Jag har funderat lite. Och ta det med en portion humor. Det här är vad jag tror... Fluffiga shabby chic är ett minne blått. Det avskavda och patinerade är här för att stanna men mormors spetsar åker tillbaka ner i lådan. I lådan hamnar också plåtkrukor med rosor och zinkhusen. Vitt kommer fortsätta vara stort eftersom vi är så många som tycker att det är lugnt och vackert. Men inte bara vitt i ett helt hem. Uppblandat med mörkare träslag, obehandlat trä, färger, orientaliska eller ursvenska mönster och mer detaljer från naturen blir det vita det som framhäver mer än framhävs. Som på 80- talet men med mindre kontraster.

De som sysslar med keramik kan skatta sig lyckliga, det blir stort! Anledningen? Gediget hantverk och användbart utan att vara drejat i guld. Borde väl passa i en lågkonjunktur där vi är trötta på slit och släng.

All ny teknik borde innebära många nya häftiga, energisnåla lampor! Och inte bara i 70- talsstil.

Alla former av loppis fortsätter vara populärt.

Jag tror att antalet samlare kommer att öka! Rådjurshorn, porslinsskor, dalahästar...

Bokstäver och siffror fortsätter att vara inne men Carpe Diem skyltarna reas ut med 99% rabatt. Detsamma gäller alla andra klyschor. Det är toppen om ett väggcitat peppar en men... nej det har bara blivit för mycket! 

Blått har ju verkligen varit årets färg så nästa blir det väl 4 nyanser av rött. Eller gult. Nej rött. Men mest naturfärger!

Huggkubbar och björkstubbar efterträder lastpallsbordet i vardagsrummet. Det gör det nog redan. Så slipper man bryta ryggen när man dricker kaffe.

Tid är pengar. Nej det är det inte! Tid är sekunderna  som går. De kommer inte tillbaka. Vi blir äldre, barnen större och snart måste man måla om huset. Rik kan man bli ett annat år! Förmodligen aldrig.

Personliga hem... vad är det egentligen? Det är klart att ingen vill ha en färdigskräddad, helhetslösning från en tidning... Men om man inspireras av andra. Härmar. Kopierar. Trivs man bara själv så spelar det väl ingen roll om man inte har varit tokigt kreativ i uppstarten. Alla hem man lever i är ju ändå personliga! Stökiga så väl som pedantiska. Genomtänkta såväl som spontant ihop plockade.

Norska hytter sätter stilen! Amerikanska logg house är trendiga men det finns ju faktiskt inspiration att hämta på närmare håll.

Marin stil tror jag också på. Men lite dovare, smutsligare nyanser av vitt, blått och rött. 

Lantligt kommer vara trendigare än någonsin. Men en vuxnare stil. Lite stramare. Och inte bara inredningsstilen kommer fortsätta populär utan hela livet på landet. Odla...gödsla...ta tillvara...

Drömbostad 2012? En norrländsk kyrka eller sydsvensk gammal cykelverkstad med inredningen kvar.

Tja, det var nog det! Kom ihåg var ni läste det! (Så ni kan reta mig när jag hade fel!)

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar